Роден на 3 август 1956 г. в Елхово. Завършил българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е последователно във вест­ниците „Марица — изток“, „Септем­ври“, „Днес“, „Домино“, „Континент“, „Стандарт“, „Земя“, „Сега“, „Дума“ ,„Република“, „Пари“ и „Новината“. В момента е кореспондент на вестник „Дума“. Автор на документално-публицистичната книга „Стъпала към хоризонта“ и сборника „Рогати работи — бивалици от настоящето“.

ПРОЕКТЪТ АБВ - НОВА ЧИТАНКА ИЛИ РИМЕЙК НА РИБНИЯ БУКВАР

Брой 11, Ноември 2010

Стартът на новия проект „Алтернатива за българско възраждане“, без значение дали е иницииран, или само подкрепян от държавния глава Георги Първанов, разбираемо разбуни духовете.


Върху темата се упражняваха знайни и незнайни автори. Думите така се овъртолиха преди официалното събитие, че на 11 ноември и самите анализатори  май вече не знаеха в коя точно от посоките да продължат.


Всъщност очакванията, че след финала на втория си и последен (според Конституцията) мандат президентът няма да се отегли от активния политически живот, съществуваха доста преди датата.


Едва ли си струва да припомняме как през 2009-та уж случайно подхвърлена  фраза, че БСП подготвя център или институт, където Първанов да се „приюти“, предизвика доста нервни реплики. Които показаха, че сегашният стопанин на „Дондуков“ 2 не се провижда в ролята, която Столетницата е склонна да му отреди.


В крайна сметка на самия 11-и идеологът на новата формация обяви, че „...никой не бива да си представя АБВ като изправено върху отломки от партии или от неправителствени организации. АБВ може да се развива и трябва да се развие като една своеобразна коалиция на духа, като една лаборатория на нови алтернативни идеи и инициативи. В този смисъл тук сме се събрали съмишленици не от гледна точка на партийните идеологии, а съмишленици от гледна точка...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор