Роден на 3 август 1956 г. в Елхово. Завършил българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е последователно във вест­ниците „Марица — изток“, „Септем­ври“, „Днес“, „Домино“, „Континент“, „Стандарт“, „Земя“, „Сега“, „Дума“ ,„Република“, „Пари“ и „Новината“. В момента е кореспондент на вестник „Дума“. Автор на документално-публицистичната книга „Стъпала към хоризонта“ и сборника „Рогати работи — бивалици от настоящето“.

„АЛО, ВАНЬО!“ И ПРЕОБЪРНАТАТА ПАЛАЧИНКА

Брой 1, Януари 2011

Цели два месеца (от началото на декември и почти до края на януари) България живя в диско-рап-темпото: СРС-1, 2, 3 и т.н., докато се стигна до премиерското „Хайде, вдигай твоите от пивоварната на Мишо Бирата!“ в надлежно записан (неизвестно засега от кого!) разговор с шефа на митниците Ваньо Танов.


Започна се на 3 декември с рецитация на отбрани (или подбрани, пак неизвестно от кого!) откъси от разговорите между лекарите в Горна Оряховица, като в ролята на печен актьор се вживя вътрешният министър Цветан Цветанов. Който в прав текст обяви за убийци акушер-гинеколозите от  мест­ната болница. За сцена му послужи парламентарната трибуна, а аплодисментите осигуряваха групите на ГЕРБ и „Атака“.


Още тогава от лявата половина предупредиха: „Който СеРеСе вади, от СеРеСе ще си пати!“ и „Палачинката има две страни. Най-често пада откъм намазаната!“. Само дето вдясно нямаше кой да чува.


Дни по-късно започна овъртолването на рецитацията в наукообразна терминология, взета в заем от лексиката на акушер-гинеколозите.


Пътьом в безумен устрем мнозинството ковеше на второ четене текстовете от законите за бюджета и изборния кодекс.


От време навреме някой наливаше масълце в жаравата с въпроси от рода на: „Какво стана с експертизата?“ и „Ако експертизата опровергае Цветанов за виновността на докторите, ще се...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор