Христо Христов е роден на 3 август 1956 година в Елхово. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, работил е последователно във вестниците „Марица—изток“, „Септември“, „Днес“, „Домино“, „Континент“, „Стандарт“, „Земя“, „Сега“, „Дума“, „Република“, „Пари“ и „Новината“. В момента работи във вест­ник „Дума“. Автор на документално-публицистичната книга „Стъпала към хоризонта“ и сборника „Рогати работи — бивалици от настоящето“. Член на СБЖ.

ЯПОНСКА РАДИАЦИЯ, ЛИБИЙСКА „ЗОРА“ ЗА ОДИСЕЙ И НАШЕНСКИ... КОМПИРИ

Брой 3, Март 2011

Две събития в международен план белязаха отиващия си март: разрушително земетресение, съпроводено със смъртоносни вълни цунами в Япония, които отключиха за пореден път страховете от ядрен апокалипсис и военната операция под кодовото наименование „Зората на Одисей“, предприета от 4 държави след решение на ООН за налагане на мир в Либия.

 

И двата случая бяха, така да се каже, „предизвестени“ .

 

Защото за никого не е тайна, че Страната на изгряващото слънце е в епицентъра на чести трусове, а огромната £ икономика разчита в изключително голяма степен на енергия, добивана от разцепване ядрото на урановия атом. Макар и под сурдинка, местните зелени неведнъж са поставяли на преден план опасността от катастрофа с размерите на Чернобилската (1986 г.).

 

Уви, гласовете против използването на „мирния атом“  потъваха в елейните слова за надеждността на системите за защита. Докато мартенският смерч не показа истинското лице на опасността!

 

И колкото и да е странно — първи усетиха симптомите на недоверието към атомната енергетика в... Германия. И взеха, че наказаха християндемократите на Ангела Меркел с... трета позиция в изборите за управление на провинция Баден-Вюртенберг. Която си е една от крепостите на ХДС.

 

Предизвестени бяха и бомбените „нальоти“  над верните на Муамар...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Коментари  

 
0 #1 михайлов 2011-04-25 18:17
навремето тживков се оплака,че българския народ е мърцелив неработи а само потребява.Сега при десетнки хилядидекара пустеещи земи народа чака помощи и не отива даработи земята.Т н пенсионирания замглредактор на спвъншна търгоия васил александров поиска парична помощ-предлохих му безплатно къща с 20 дек на 40км от софия.Отказа я а отдиде при 80 г да е паазач.Майката земя е хранилахилядоле тия чадата си а сега чадата бягат в града бяат вужбина гастарбейтери а не желаят да са стопани на земята и на живота си
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор