Александър Симов e журналист във вестник „Дума“. Роден е през 1977 г. в Стара Загора. Завършил е Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски“. Активен блогър.  Негови статии и злободневни коментари могат да бъдат прочетени също в блога  „Алхимичната лаборатория на Александър Симов“ (http://alexsimov.blogspot.com) и на сайта „Поглед инфо“ (http://www.pogled.info).

БСП В ЗАВРЪЩАНЕТО НА ИСТОРИЯТА

Брой 5-6, Май-Юни 2014

 

Ето че това, което никой не очакваше, никой вече дори не предвиждаше и което нито една от медийните врачки не успя да предскаже, се случи. Председателят на БСП Сергей Станишев, след като изкара 13 години като лидер на левицата, обяви своето оттегляне и анонсира свикването на конгрес, който да избере нов ръководител на Социалистическата партия. Събитията в България се случват винаги неочаквано. Ако преди два месеца някой се бе опитал да прогнозира подобно развитие на нещата, сигурно щяха да го обявят за самотна градска откачалка или човек, който не е наясно с никакви политически механизми.

От 2009 година насам в една или друга степен Сергей Станишев беше подложен на постоянен натиск за подаване на оставка. В нощта на 5 юли 2009 година, когато стана ясно, че БСП търпи съкрушително поражение на параламентарния вот, той отказа да се оттегли и това създаде напрежение, което така и не се разреди. С годините то се сгъстяваше, а в крайна сметка, след изключително неубедителното представяне на БСП на европейските избори на 25 май, се засили като налягане в барокамера. Заради това във въздуха витаеше усещането за промяна, но никой не беше наясно как точно ще дойде тя.

Сергей Станишев е един от най-парадоксалните образи в българската политика. Това е и критика, но и комплимент. В мътилката от злобни статии и всекидневна...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор