Емилия Лазарова e доктор по история. Работи в областта на българската история след Освобождението, на културологията и славистиката. Автор е на книгата „Славянското движение в България“(1997 г.) и на десетки научни студии и статии.

ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ — ПРОЕКТ НА БЪДЕЩЕТО

Брой 9, Септември 2014

 

Докато Европа преживяваше резултатите от последните избори за Европейски парламент, на 29 май 2014 г. Владимир Путин, Александър Лукашенко и Нурсултан Назарбаев подписаха договор, според който техните страни — Русия, Белорусия и Казахстан, поставят началото на Евразийския икономически съюз (ЕАИС). Това е договор за по-тясна интеграция между трите страни (засега), обединени от 2010 г. в Митнически съюз.

Договорът за Евразийския икономически съюз, подписан в гр. Астана (столицата на Казахстан) в присъствието на президентите на Армения — Серж Саркисян, и на Киргизия — Алмазбек Атамбаев, бе оценен от Владимир Путин като договор, който има епохално историческо значение“ и ще определя бъдещето на континента. Евразийският икономически съюз ще функционира от 1.01.2015 г., като предстои ратифицирането му до края на годината от парламентите на трите страни. А още в навечерието на президентските избори,  през декември 2011 г. Путин заяви:Ние предлагаме модел на мощно наднационално обединение, което може да стане един от полюсите на съвременния свят и ефективно да осъществява връзката между Европа и динамичния Азиатско-Тихоокеански регион.“

След подписването на Договора в света се заговори, че вече се извършва

смяната на Pax Americana
c...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови