Христо Попов e завършил телевизионна журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има квалификации и в областта на международните отношения — дипломатически курс в Москва (1985-1986 г.)  и външнополитически обучителни програми по линия на НАТО и ЕС през 90-те години. Работил е в Държавния комитет по туризъм, БТА и НДК. Бил е на дипломатическа работа в задгранични представителства на България.

В „ИЗОЛАЦИЯ“ ЕРДОГАН СЕ ГОТВИ ЗА НОВИ БИТКИ

Брой 1, Януари 2015

 

 

Реджеп Таип Ердоган постигна амбициозната си цел и достигна до върха на турската управленска пирамида, като стана първият избран с директен вот президент. Той се оказа нов политически феномен на турската политическа сцена като лидер на еднопартийно управление в продължение на 12 години и с постоянна електорална подкрепа от около 50 процента.

Политическата му кариера е белязана с периоди на възход и спадове, с възторжените адмирации на неговите симпатизанти и с остри критики на опонентите му. Сприхавият му характер и скандални изявления го направиха популярен, но същевременно разкриха сенчестата страна на неговата личност. В първите години като премиер той направи смели реформи, които извадиха Турция от състоянието на политически и икономически колапс и предприе смели стъпки за решаване на дългогодишния кюрдски проблем. Постигнатото му даде самочувствието на велик политик, който гради „Нова Турция“, а заслугите му към нацията — съизмерими с тези на основателя на републиката Кемал Ататюрк. Постепенно мегаломанията го обзе до степен, че започна да мечтае за реставриране „величието“ на Турция  от времето на бившата Османска империя. Тези химерични въжделения показаха истинската, неоосманска същност на турския президент. Преди години Ердоган и архитектът на т.нар. Неоосманска ...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор