ПОВЕРИТЕЛЕН ДОКЛАД НА КРЕДИТОРИТЕ ПОКАЗВА ПРАВОТАТА НА АТИНА

Брой 5-6, Май-Юни 2015

 

 

До 2030 година Гърция няма да може да изплаща сама дълга си, без чужда помощ, дори да приеме всички предложения на кредиторите си.

Това са данни от непоказвани досега документи на нейните трима международни кредитори – ЕК, МВФ и ЕЦБ, публикувани от в.Гардиън“.

Документите, изготвени от „тройката“, съвпадат с аргументите на Гърция, която настоява за реално облекчаване на дълга. Според данните, дори след 15 години на траен силен растеж страната ще се сблъска с ниво на задлъжнялост, което МВФ би определил отново катонеустойчиво“.

Най-вероятният резултат е дългът на Гърция все още да бъде 118% от БВП през 2030 г. (при 175% сега), дори и да се спазят исканите от Европа данъчни и разходни реформи.

Документите на практика признават необходимостта от значителни отстъпки“ за Гърция. В най-добрия случай, който включва растеж от 4% годишно през следващите пет години, до 2022 г. дългът на Гърция ще спадне само до 124% .

Документите са стигнали до Гардиън“, след като са били изпратени до всички германски депутати миналия петък в очакване сделката да бъде одобрена от парламента.

Гласуването в Бундестага не се състоя, тъй като гръцкият премиер Алексис Ципрас отхвърли плановете и обяви референдум за приемане на исканията на кредиторите.Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор