Емилия Лазарова e доктор по история. Работи в областта на българската история след Освобождението, на културологията и славистиката. Автор е на книгата „Славянското движение в България“(1997 г.) и на десетки научни студии и статии.

ЧОВЕК НА БЪДЕЩЕТО - 135 години от рождението на Георги Димитров

Брой 3-4, юни-юли 2017

 Името на Георги Димитров е едно от най-обругаваните у нас в годините след 1989. В цял свят обаче той и днес се ползва с признание, уважение и преклонение. Интересът към личността му сред различни европейски и световни кръгове не е угаснал.

  

Георги Димитров още приживе завоюва своя авторитет, остави своето име и принос в световната история през първата половина на XX столетие. Блестящата му защита по време на Лайпцигския процес накара света да заговори за него. В годините в навечерието и по време на Втората световна война той е всепризнатият стратег и организатор на борбата на човечеството против фашизма, автор e на идеята за единните и народните фронтове. Като държавник под негово ръководство се осъществяват коренните, социалистическите промени в историческата съдба на България след Втората световна война.

 В опитите за реставрация доминират хитреците, ренегатите, продажните души, които неминуемо подменят ценностната система и идеалите на народите, затова и името на Георги Димитров е едно от най-обругаваните в годините след 1989. Със събарянето...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови