„Петте стълба“ са част от документа "ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНА ЕВРОПА В ИНТЕРЕС НА ХОРАТА", който представя политическата визия на БСП за бъдещето на Европа и Председателството на Съвета на Европейския съюз като възможност за България. Документът е приет от 49-ия конгрес на партията на 28 октомври 2017.

 

 

ПЕТТЕ СТЪЛБА...

Брой 5-6, септември-октомври 2017

 

ПЕТТЕ СТЪЛБА
на които се основава политическата визия на БСП за бъдещето на Европейския съюз и ролята на България в него•ЕС – пълноценен Социален съюз, наред с икономическия и паричния – Европейският социален модел не е за продан! Водещата задача на обновяващия се Европейски съюз да стане формирането на силно конкурентна социална пазарна икономика, която има за цел пълна заетост и социален прогрес при надеждна защита на природата.

•България в ядрото, а не в периферията на ЕС – ясна стратегия и последователни държавни усилия за присъединяване към Шенген; Пътна карта за приемане на страната ни в Еврозоната; равноправно участие на България в политиките за отбрана и сигурност.

•България – активен участник, а не пасивен слуша­тел на европейската сцена, чието Председателство на Съвета на ЕС очертава солидни политически...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор