Ален Дено е професор в Международния философски колеж, автор на „Управленчеството. Тоталитарният мениджмънт“, Лукс, Монреал, 2013 г.

МЕНИДЖЪРСКИЯТ ТОРМОЗ НАД РАБОТЕЩИТЕ

Брой 9-10, ноември-декември 2018

Бившите ръководители на „Франс телеком“ отиват  на съд

 Странен парадокс се получава. Трудовият договор, този модерен граал, e по принцип условие за еманципация на работещите. Нали тъкмо той би трябвало да гарантира средствата за препитание? И за много хора животът се свежда до това да перфорират картата си сутрин. Влизането в света на предприятието обаче често означава истинско поробване. А това е така поради задълженията, произтичащи от манията за рентабилност и резултатност. С други думи, това е  едно препятствие в живота.
РАЗСЕЯН прочит на събитията би представил като изолиран проблем следния типичен случай: през юни т.г. беше постановено юридическото лице „Франс телеком“ и бившият му генерален директор Дидие Ломбар, както и заместниците му Луи Пиер Венес и Оливие Балберо, да се явят пред съда през 2019 г. по обвинение в морален тормоз. Те трябва да отговарят за самоубийствата на десетки служители в края на предишното десетилетие.

Тогава...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови