Куми Найду е Генерален секретар на „Амнести интернешънъл“.

БЕЗ СВОБОДА НЯМА И РАВЕНСТВО

Брой 9-10, ноември-декември 2018

С приемането на Всеобщата декларация за правата на човека на 10 декември 1948 г. държавите членки на ООН се договориха за първи път за принципите, които позволяват на хората да живеят в свобода, равенство и достойнство. Макар да е постигнат значителен напредък оттогава, избухването на неравенствата и нарастващата несигурност на държавите заплашват както политическите, така и икономическите и социалните права - още по-крехки, когато се разглеждат по отделно.
ОТДЕЛЕТЕ малко време, за да препрочетете Всеобщата декларация за правата на човека 70 години след приемането ѝ от Обединените нации в Париж, тъй като дори и днес тези принципи определят най-прогресивните виждания за това как може да изглежда нашият свят.

Днес, в навечерието на годишнината от приемането на този забележителен документ, би било логично да подчертаем колко много сме постигнали заедно през изминалите десетилетия в усилията да превърнем тези виждания в реалност.

Истината обаче е, че през 2018 г. сме свидетели на нарастваща нетърпимост, крайно неравенство и практически отказ на правителствата да предприемат...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор